Logga in

Verksamhet

Bostadsrättsföreningen Grönklitt Stugby Björnen bildades 1978. Föreningen har ca 450 medlemmar och äger 78 hus i Grönklitt 15 km norr om Orsa i Dalarna. För den som är bosatt i Mälardalen eller Göteborgs-området är Grönklitt det närmaste större skid- och sommarparadiset i Dalarna.

Grönklitt är populärt både för skidåkning vintertid och friluftsliv under sommar och höst. Genom att Grönklitt ligger på cirka 600 meters höjd kommer snön tidigt. Oftast redan i november. Både backar och längdåkningsspår är preparerade med konstsnö från mitten av november. Husen är placerade med alldeles närhet både till längdåkningsspår och backar.

Föreningen har både hus med sex bäddar och fyra bäddar. Alla hus är fullt moderna och har välutrustade kök för självhushåll. För att husen alltid skall vara fräscha och attraktiva att bo i pågår en ständig upprustning av husen. För närvarande pågår ett omfattande renoveringsprojekt där varje hus rustas upp för cirka 100 000 kr.

Föreningen har 4 000 andelsveckor. Ungefär hälften är ägda av medlemmar i föreningen och hälften hyrs ut av föreningen genom Orsa Grönklitt AB, huvudintressenten i Grönklitt-området. Föreningens hus är populära att hyra. Priset är attraktivt och Grönklitt ett semesterområde anpassat för barnfamiljer.

Grönklittsgruppen AB gör för närvarande stora investeringar i Grönklitt genom utökning av antalet bäddar i området. I området finns Grönklitts Wärdshus Ugglan och Björnen med matservering och underhållning, stor livsmedelsaffär och sportshop.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.